Le Sautel - Jacques a Ma3nka

Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 5
Gallery Image 6
Gallery Image 7
Gallery Image 8
Gallery Image 9
Gallery Image 10
Gallery Image 11
Gallery Image 12
Gallery Image 13
Gallery Image 14

Výlet z Leuvenu do Le Sautelu, malinkého juhofrancúzskeho raja plného vína, syrov, pomalej pohody a prekrásnej prírody na úpätí Pyrenejí, kde bývala Ma3nka s Jacquesom. Neskôr sa tam zastavili aj Philippe s Annelies.

Išli sme maličkou toyotou Starlet, ktorú si Elke požičala od rodičov.

"... tak pakujeme aj bicykle a gitaru. Vymyslel som si, ze na cestu chcem vyprazane kurca, ako ked sme (v detstve) cestovali do Bulharska, viete, no asi si ho budem musiet sam vyprazit... tak, akurat ideme nakupovat potraviny..."

Cestou tam sme sa zastavili v jednom z rozprávkových francúzskych zámkov v údolí rieky Loire. Bol to Château Royal de Chambord zo šestnásteho storočia, ktorého časť projektoval slávny Leonardo da Vinci. Príručka hovorí: "Considéré comme l'une des merveilles du monde, Chambord est le plus grand et le plus majestueux château de la Loire".

"... to nebolo Francuzsko, ale futbalovy blazinec, plus vylet do Andorry a neplanovane safari v dvojtisicovej vyske v Spanielsku... hore slnko pribite zlatou skobou, dole my s Elke a Martina a Jacques a vino a potom prisiel aj Philippe s Annelies..."

Cestou späť sme prechádzali samým srdcom Paríža, ale znechutení premávkou a nemajúc kde zaparkovať sme sa tam bohužiaľ nezastavili.

Tomáš Fülöpp
Le Sautel, France
July 8, 1998, July 16, 1998
Tomáš Fülöpp (2012)

Tagselkemartinaphilippeanneliesjacques sequitravelgallery
LanguageSLOVAK Content typeBLOGLast updateOCTOBER 20, 2018 AT 01:46:40 UTC