10000 km stopom s Danicou

Gallery Image 1
Gallery Image 2
Gallery Image 3
Gallery Image 4
Gallery Image 5
Gallery Image 6
Gallery Image 7
Gallery Image 8
Gallery Image 9
Gallery Image 10
Gallery Image 11
Gallery Image 12
Gallery Image 13
Gallery Image 14
Gallery Image 15
Gallery Image 16
Gallery Image 17

Druhá stopovačka s Danicou. Okolo 10000 kilometrov za päť týždňov a jeden deň (36 dní). Trasa: Poprad - Žilina - Brno - Praha - Nürnberg - Aachen - Leuven - Amsterdam - Den Haag - Leuven - Gent - Oostende - Calais - London - Pave??? Lane Farm at Newport, Shropshire - Newcastle - Lowe's Farm at Edinburgh - Pitlochry - Inverness - Urquhart Castle at Loch Ness - Fort William - Edinburgh - Newcastle - London - Bournemouth - Dover - Calais - Paris - Lyon - Montpellier - Béziers - Barcelona & Torelles de Llobregat - Costa Brava (Platja d'Aro) - Gerona - Montpellier - Marseille - Cannes - Nice - Genova - Verona - Venezia - Udine - Graz - Wien - Bratislava - Žilina - Poprad.

Fotky - obaja sme mali fotoaparáty, automaty. Kdesi na juhu Francúzska (?) som na diaľnici fotil úžasný západ slnka. Kvôli niečomu som rutinne vybalil a zabalil ruksak. Nikdy sa mi nestalo, aby som niečo stratil. Ale tam som v šere zabudol znovu zabaliť igelitový sáčok so všetkými vyfotenými filmami. Stále to považujem za jednu z najväčších materiálnych strát v mojom živote. Takže takmer všetky fotky vo fotoalbume tejto cesty sú fotené na Danicin foťák, čo znamená, že ich fotila zväčša ona. Fotodokumentácia je to ale dobrá, samozrejme. Napriek tomu, že by ma teraz zaujímali naše rozličné pohľady na tie isté veci.
Tu je fotka (?), ktorú na tom mieste urobila Danica. Nepozná ho niekto? Som presvedčený, že moje filmy sú tam doteraz.

Jeden rekord - po dlhom stopovaní, myslím, že to bolo potom, ako bola na diaľnici v južnom Francúzsku zastavená premávka kvôli letnému požiaru, sme boli mimoriadne uťahaní, a postavili si stan na prvom príhodnom mieste (blízko nejakej benzínky). Tam sme spali jak drevá asi 16 hodín (?) - teda veľkú časť nasledujúceho dňa. A ten deň bol, ako to už v hraničných prípadoch býva, veľmi iný a akosi čarovný. V tejto fotke to všetko je; len či to dokáže vidieť aj niekto iný?

Myslím, že som si v tom období písal denník, takže tu onedlho pribudne viac o tejto ceste...

PS: Na pozadí celej cesty bol motív Wild World od Cata Stevensa!

Tomáš Fülöpp
Barcelona, Spain
July 14, 1993, August 18, 1993
Tomáš Fülöpp (2012)

Related linksRelated links

Tagshitch-hikingdanicaeuropeslovakiaczech republicgermanybelgiumenglandscotlandukfrancespainitalyaustriagallerytravel
LanguageSLOVAK Content typeARTICLELast updateOCTOBER 20, 2018 AT 01:46:40 UTC